Huoneistolinja LKV Tarjouskauppa

Tarjouskauppa on kauppatapa, jossa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Näin asuntosi hinnaksi muodostuu sen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse arvailla, olisiko asunnosta saanut enemmän eikä ostajan, tuliko tarjottua liikaa tai liian vähän.
Aluksi välittäjä arvioi asunnon toteutuvan kauppahinnan, jonka jälkeen yhdessä myyjän kanssa sovitaan tavoitehinta. Sen jälkeen päätetään lähtöhinta, joka tulee näkymään asunnon markkinoinnissa ja josta ostajat voivat tehdä tarjouksia ylöspäin.
Lähtöhinnan on oltava houkutteleva, mutta asiallinen.

  • Myynnin alkaessa kiinnostuneet ostajaehdokkaat voivat ilmoittautua kohteen seuraajiksi. Näin he saavat automaattisesti tiedon sähköpostiinsa aina, kun kohteeseen tulee uusia tarjouksia. Kohteen Tarjouskauppa-sivulta on nähtävissä kuinka monta seuraajaa kohteella on.

  • Ostajaehdokkaat tekevät tarjouskauppa-kohteista kirjallisia tarjouksia lähtöhinnasta ylöspäin. Tarjous voi olla myös ehdollinen, jolloin tarjous astuu voimaan vasta ehdon täytyttyä. Tarjousten on oltava voimassa vähintään 48 tuntia, jotta muut ostajaehdokkaat ehtivät halutessaan tehdä oman tarjouksensa. Tarjoukset ovat aina sitovia.

  • Välittäjä ottaa tarjoukset vastaan ja varmistaa, että niihin kirjataan kaikki keskeiset ehdot. Välittäjä esittelee myyjälle viipymättä ostajaehdokkaiden tekemät kirjalliset tarjoukset.

  • Ostajaehdokkaiden tekemät tarjoukset ovat kaikkien nähtävillä verkossa. Näin kaikilla on mahdollisuus tehdä tämän tiedon perusteella uusi tarjous. Tarjouksen tehneet ja kohteen seuraajat saavat tiedon automaattisesti aina, kun kohteeseen tulee uusi tarjous.

  • Myyjä voi hyväksyä tarjouksen aikaisintaan sen oltua voimassa 44 tuntia. Tarjouskaupassa myyjä ei voi tehdä vastatarjousta, vaan ainoastaan joko hyväksyä tarjouksen tai hylätä sen ja odottaa muita tarjouksia. Hylätyt tarjoukset näkyvät asunnon Tarjouskauppa-sivulla.

  • Myyjän hyväksyessä tarjouksen, asunnon myyntiä seuranneet sekä tarjouksia tehneet saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta.

Ota yhteyttä

TARJOUSKAUPPA-palvelusta
puhelimitse
sähköpostilla